Tv Diaspora

Cele mai citite Articole


 • Zilele Monesei -jud. Arad

  Moneasa a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute – mai precis sâmbătă și duminică – o pleiadă de activități culturale de bună calitate. Din păcate, în prima zi vremea a fost potrivnică, nu s-a mai oprit ploaia, deci și spectatotii au fost puțini. Au fost puțini și comercianții care în condiții meteo cât de cât prielnice sunt mereu numeroși la astfel de manifestări.
  Vremea rea a „rărit“ și spectatorii
  Spectacolul folcloric a fost planificat a avea loc în Grădina de Vară și a avut de luptat cu vremea ploioasă; unii spectatori fideli, deși au fost nevoiți să se adăpostit sub umbrele, tot au rămas să-l urmărească și să aplaude evoluțiile artiștilor.
  Spectacolul-concurs din acest an a fost la cea de-a IV-a ediție a sa, la concurs participând delegații din 11 județe: soliști vocali, instrumentiști, din mai multe categorii de vârstă. Au fost prezente opt ansam- bluri de dansuri populare naționale, 25 de soliști vocali și grupuri vocale.
  Juriul a fost alcătuit din personalități, președinte fiind profesor doctor Mircea Câmpeanu din Cluj, colaborator al Facultății de Muzică din cadrul Universității „Gheorghe Dima“ din Cluj, realizator și moderator de emisiuni; Mircea Cărtisoreanu, Făget – Timiș; prof. coregraf Viorel Nistor.
  Organizatori au fost Lucia Maria Neamțu – președinta Asociației Culturale „Friends Forever“ din Tg. Mureș în parteneriat cu Asociația Culturală „Tradiții Arădene“ din Arad – președinte Ilie Macovei și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Moneasa. Prezentatoare a fost Claudia Deac.
  Și-au dat concursul participanți de diferite vârste: între 6 și 10 ani, între 11 și 15 ani, între 16 și 21 de ani, din 11 județe.
  Au fost premiați cu diplome și medalii: Rareș Ivanov de 9 ani, din Bihor, Borcea Cezara de 7 ani din Iacobeni și mulți alții.
  După înmânarea premiilor, președintele juriului a subliniat: „avem valori care se ridică și trebuie să le dăm tot concursul pentru a putea progresa. Am văzut cu bucurie la unii concurenți costume autentice, chiar dacă au venit de departe la acest concurs. Le mulțumesc atât lor cât și celor care s-au ocupat de ei și care i-au și însoțit la acest concurs din frumoasa zonă Moneasa“. Manifestarea s-a desfășurat până în faptul serii.
  Zilele Monesei
  În cea de-a doua zi a activității – duminică, în deschidere, primarul comunei Moneasa – IOAN NUȚU HERBEI a adresat câteva cuvinte de suflet și de bunvenit celor prezenți, apreciind faptul că și vremea s-a îmbunătățit.
  Programul zilei a doua a fost prezentat de cunoscutul Radu Moș, ca invitați fiind tot staff-ul PSD, în frunte cu cei doi deputați: Căprar și Tripa. Aceștia au fost implicați în discuții cu numeroși cetățeni prezenți, subiectele fiind legate de diferite probleme ale momentului.
  Pe scenă au urcat rând pe rând: Ansamblul Tradiții Maramureșene, compus din copii și tineri cu vârste între 5 și 25 de ani; Ansamblul Druscelele – cu interpreta Roberta Tomșa; apoi au evoluat: Dorel Banci, Daniela Dudaș, Simona Brișcan, Aurel Budugan – cu Ansamblul Bizere din Aluniș, Mihaela Suciu, două tinere interprete din Bihor, programul încheindu-se cu un invitat cu totul deosebit – un artist al cântecului popular bihorean, celebrul Cornel Borza.
  Extraordinara interpretare a frumoaselor și originalelor cântece ale marelui cântăreț Cornel Borza i-a făcut pe spectatori să aplaude îndelung, să iasă la joc și chiar să se prindă într-o horă… „ca-n Bihor“.
  Ar mai fi de spus că în această a doua zi, atmosfera a fost mult diferită față de ziua anterioară, vremea bună favorizând artiștii dar și vânzările comercianților care au venit la această sărbătoare cu bucate alese specifice zonei dar și cu preparate obișnuite, toată lumea fiind impresionată de atmosfera creată, de curățenia din Stațiunea Moneasa dar și de buna pregătire a acestui regal de folclor românesc de la Moneasa

   

  Read more »
 • Descarcă Free

   

  Modul în care ne-am obișnut să privim canalele tv ne-a tăiat un pic din libertate:

   Trebuie să ai un televizor și mai trebuie să fii şi acasă la ora la care e transmisă emisiunea ta favorită. Hmm, pe bune?

   No way! Toate astea-s despre secolul trecut!

   Azi, tot mai mulți dețin un smartphone în buzunar și tot mai puțini un televizor acasă. Totuși, nimeni n-a anulat programele noastre preferate pe care alegem să le privim anume la TV, nu-i așa?

   Iată de ce, acum iei televizorul cu tine oriunde te duci! Sigur, nu pe cel de acasă, ci pe acela de la Diaspora Media! Accesează direct de pe smartphone aplicația Diaspora Tv și privește live 150 de canale TV la ecranul telefonului tău.

   Aștepți să intri la medic, stai pe o bancă-n parc, ai ieșit la pauza de prânz și îți aștepți mâncarea sau ești în trafic și-ai vrea să ai acces la emisiunea ta favorită?

   Descarcă aplicația Tv Diaspora  pentru Android și iOS și urmărește programele tale preferate oriunde te-ai afla.

  Read more »
 • Dintre toate tarile Uniunii Europene Romania investete cei mai putini bani in sistemul educational

  Recentul raport Eurostat ne plaseaza pe ultimul loc la investitiile in sistemul de educatie. Aceasta situatie este paradoxala intrucat educatia este o veriga slaba in dezvoltarea durabila a Romaniei

   Nu mai putin de zilele trecute domnul Tudose, prim ministrul Romaniei, a dat un exemplu despre extraordinara gestionare a problemelor pe care o fac functionarii statului. Compara rezultatele pilonul I de pensii cu cele ale pilonului II, care gestineaza pensiile private. Probabil ca aceasta comparatie vrea sa pregateasca si alte osanale aduse functionarilor pe care-i pastoreste domnia sa.

  Este amnezic insa cand se au in vizor probleme ca sanatatea si educatia populatiei.S-a stabilit ca Romania, comparativ cu celelalte tari ale UE, are cele mai mici cheltuieli pe cap de locuitor pentru sanatate. In contextul, desigur, in care romanii au cea mai mica speranta de viata in UE.In ceea ce priveste sistemul educational din Romania – de care depinde viitorul dezvoltarii durabile a tarii – tocmai s-a primit o palma informationala durabila si puternica . Eurostat a publicat pe 28.08.2017 rezulatele studiului “ How much do Member States spend on education ?” (Cat de multi bani cheltuiesc Tarile Membre pentru educatie ?). Datele se refera la anul 2015.Am simtit sentimentul invocat de Ponta in alegerile prezidentiale pe care le-a pierdut :”mandria de a fi roman”. Adica mi s-a facut pielea de gaina. Si in acest clasament Romania ocupa un onorabil ...ultim loc in

  UE.Procentul din PIB alocat educatiei in Statele Membre ale UERomania cheltuieste 3,1 % din PIB pentru educatia populatiei. Tichia de magar o mai poarta : Bulgaria (3,7%), Italia (4,0%), Germania si Slovacia (4,2%), si Grecia (4,3%). La varf se afla Danemarca (7%), Suedia (6,5%) si Belgia (6,4%).Romania aloca pentru educatie 8,6% din cheltuielile publice , clasandu-se din nou, cu onoare, pe ultimul loc in UE. Spre comparatie, Suedia aloca educatiei 13% din cheltuielile publice, Portugalia aloca 12,4% si Islanda, tara asociata la UE, aloca 17,4%.

   Suma de bani alocata pe locuitor , pentru educatie  In medie, in UE se cheltuiesc 1400 euro pe cap de locuitor si pe an, pentru educatie.

  In Romania se cheltuiesc 248 euro. In Bulgaria, 250 euro. In Croatia 494 euro.

  Calitatea sistemului educational in Romania

   La ultimul test PISA Romania s-a clasat pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste pregatirea elevilor in sistemul national de educatie. 

  Concluzii

   Aceasta situatie arata dezinteresul major al decidentilor politici romani pentru realizarea unei educatii sanatoase in tara. O sora de-a noastra, Estonia, s-a clast pe locul 3 in lume la testul PISA. Ei au inteles ca dezvoltarea tarii nu se poate face cu o populatie needucata.

  Noi avem cel mai mare procent de abandon scolar dintre toate tarile UE.

  Noi avem cel mai mic numar de studenti raportat la populatie, dintre toate tarile europene.

  Noi avem cei mai multi tineri NEET pe cap de locuitor– fara educatie, formare profesionala si slujba – dintre toate tarile europene.

   De ce ne-am mira de aceasta situatie ? Multi oameni care ne decid destinele si ne controleaza corpurile au fost educati “pe puncte”si, probabil pe bani,in obscure universitati private. Aceste universitati vor fi revigorate de guvernul Tudose. Ce inteleg acesti oameni despre importanta educatiei ? Vorbesc bolovanos, sunt greoi, vicleni si fara scrupule. Ei fac, nu gandesc.De aceea ,am sa incerc sa ma adresez lor pe limbajul pe care l-ar intelege . O economie frustrata de o forta de munca educata si calificata decade, se prabuseste. In curand nu veti mai avea ce sa bagati in buzunar.

   

  Read more »
 • DETALII INCENDIARE legate de dispariţia lui Sebastian Ghiţă!

   Unde SE ASCUNDE fostul deputat şi cine l-a ajutat SĂ PĂRĂSEASCĂ ŢARA

  Fostul deputat Sebastian Ghiţă s-ar putea afla în Republica Moldova, sub protecţia lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, informează Flux 24.

  Potrivit sursei citate, patronul România TV ar avea mai multe afaceri în Moldova şi ar avea o relaţie apropiată cu afaceristul de peste Prut. 

   

  Read more »
 • Oare meritam sa traim o asemenea drama in acest secol.

  Sute de mii de copii romani cresc fara cel putin un parinte. Fie mama, fie tatal lucreaza in strainatate, in timp ce pruncii ramasi acasa sufera enorm. Studii realizate de marile ONG-uri arata ca in ultimii ani 350.000 de copii au avut cel putin un parinte plecat la munca in strainatate, iar 400.000 au trait o vreme departe de parinti. In total 750.000 de copii au fost afectati la un moment dat de migratia fortei de munca. Oare meritam sa traim o asemenea drama in acest secol.

  Read more »
RSS
google.com, pub-3700030554512087, DIRECT, f08c47fec0942fa0